Nuotti-Valmennus

Kasvavaa Oy toteuttaa Kelan Nuotti-valmennusta 1.1.2024 alkaen Pirkanmaalla sekä Kanta-Hämeessä yhteensä yhdeksän valmentajan voimin.

Kenelle?

Nuotti-valmennus on 16-29 vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen nuoren ammatillista kuntoutusta.

  •  jos sinulla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opintosi ovat vaarassa keskeytyä
  • Et ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta etkä vietä suunniteltua välivuotta
  • Toimintakykysi on heikentynyt niin, että tulevaisuutta tai työn/ opiskelun hakua on vaikea suunnitella
  • Suunta on hukassa ja tarvitsisit ammattilaisen rinnallesi tiiviiksi tueksi

Mitä tarkoittaa?

Nuotti-valmennuksessa saat henkilökohtaisen valmentajan, joka tapaa sinua viiden kuukauden aikana enintään 20 tunnin ajan. Palveluntuottajan voit valita Kelan haastattelussa. Tapaamiset voivat toteutua Tampereen keskustassa toimitilallamme, kotonasi tai esim. kirjastossa tai kahvilassa. Osa tapaamisista voidaan toteuttaa myös etänä. Yhteyttä pidetään myös tapaamisten välillä esim. tekstiviesteillä. Nuottivalmennettavien kanssa on käyty myös metsäretkillä, luonnossa kävelyillä ja kirpputorikierroksilla tai urheilemassa. Keinot ovat monet ja kuntoutumiseen paljon reittejä.

Tavoitteena on, että Nuotti-valmennuksessa käydään läpi monipuolisesti elämäntilannettasi, taitojasi, vahvuuksiasi ja tulevaisuuttasi. Tehdään ja opetellaan yhdessä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Selvitetään yhdessä asioita, joihin tarvitset vastauksia. Nuotti-valmennuksen aikana saat vinkkejä ja intoa tulevaisuuden suunnitteluun, apua tämän hetkisten ongelmien tai haasteiden kanssa ja jonkun joka kuuntelee ja tukee sinua tiiviisti. Valmennus suunnitellaan aina yksilöllisesti sinulle sopivaksi.

Tavoitteena valmennuksessa on: 

  • Auttaa sinua hahmottamaan vahvuuksiasi ja voimavaroja elämän eri osa-alueilla
  • Auttaa harrastuksiin pääsemisessä, ihmisten seuraan hakeutumisessa, päivärytmin luomisessa
  • Hoitaa käytännön asioita yhdessä, jos niihin liittyy haasteita (esim. laskujen maksu, kaupassa käynti)
  • Auttaa hakemaan koulu- tai työpaikkoja, valmistautua haastatteluihin
  • Löytää elämästä hyviä ja merkityksellisiä asioita
  • Koota sinulle tarvittava palveluverkosto avuksesi

Miten Nuottiin pääsee? 

Nuotti-valmennusta haetaan Kelasta, josta voi myös toivoa haluamaansa palveluntuottajaa.  Nuotti-valmennukseen ei tarvita lääkärinlausuntoja eikä hakemuksia. Nuori itse voi ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205. Viranomaislinjan kautta esimerkiksi Ohjaamo tai aikuissosiaalityö voi ilmoittaa nuoren mukaan.

Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen. Lisäksi asiantuntija keskustelee nuoren kanssa mahdollisista palveluntuottajista. Voit toivoa valmentajaksi Kasvavaa Oy:tä.

Kasvavaa Oy:n nuottivalmentajat

Reetta on sosiaalityöntekijä, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja ehtinyt aikanaan opiskella myös ympäristösuunnittelijaksi. Lisäkoulutuksia löytyy jos sun jonkinlaisia viimeisimpänä psykofyysisestä psykoterapiasta, kehollisuudesta yms. Reetta on Kasvavaa Oy:n perustaja. Sosiaalityön ja ihmisalan kokemusta on noin 10 vuotta, josta melko pitkä pätkä jo nuorten kanssa työskennellen. Spesiaaliosaamisen alueita Reetalla ovat erityisesti: erityisherkkyys, psykofyysinen oireilu, traumat, masennus, ujous ja yksinäisyys, tunneteemat ja kehollisuus. Valmentajana hän on erityisen läsnäoleva, kuunteleva. Vapaa-aika kuluu erilaisissa yhteisöllisissä tapahtumissa ja leireillä, juosten ja joogaten, lukien ja luonnossa oleillen.

Marja on ollut Kasvun kausilla valmentajana jo kohta kaksi vuotta ja tykkää kovasti nuorten aikuisten kanssa tehtävästä työstä. Vuonna 2024 Marja tekee nuottia sekä Pirkanmaalla että Kanta-Hämeen alueella. Marja on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja ja ratkes-nepsyvalmentaja. Marjalla on pitkä ura lastensuojelun sijaishuollon ja päihdetyön puolella ja kaikenlaiset tilanteet hoituvat ammattitaidolla. Marjan vapaa-ajan innostuksia ovat matkustelu, mökkeily ja lautailu. Marja on rauhallinen, tilannetajuinen ja rohkaiseva. "Nuottivalmennuksessa parasta on nähdä nuoren löytävän oma polkunsa, usko siitä että hän pärjää."

Margareta, rautainen etsivän työn ammattilainen ja piiiitkäään nuorten kanssa työskennellyt! Margareta eli "Reetta2" on koulutukseltaan sosionomi ja lisäkoulutusta mm. kriisityöstä, seksuaaliterapiasta ja ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta sekä jatkossa myös nepsyvalmennuksesta. Reetta kuvaa olevansa helppo innostumaan ja tosi pirtsakka tapaus! "Se mitä minä en tiedä, sen mä selvitän " Vapaalla hän tykkää katsoa maailmaa kameran läpi.

Anu ,sairaanhoitaja (AMK, mielenterveyshoitotyö), ratkaisukeskeinen lyhyterapia opiskelija (valmistuminen joulukuu 2024) sekä eläinavusteinen valmentaja. Olen työskennellyt lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kanssa jo useamman vuoden ajan. Tällä hetkellä työskentelen Nuotin rinnalla Oma Väylä kuntouttajana. Työparinani on kuntoutuskoira Uuno, joka on iloinen ja energinen kultainennoutaja. Koira-avusteinen työskentely tuo mukavaa rentoutta kuntoutustyöhön. Koira-avusteinen työskentely on siis mahdollista myös NUOTTI valmennuksessani. Työskentelen valmentavalla otteella kohti asiakkaan toiveita mieluisasta tulevaisuudesta. Työssäni otan mielelläni asiakkaan läheiset mukaan kuntoutusprosessiin, asiakkaan näin toivoessa. Omia mielenkiinnon kohteita ovat koiraharrastamisen lisäksi myös penkkiurheilu. Erityisesti erilaiset pallopelit kiinnostavat oman aikaisemman lentopallouran myötä.

Minna on mt- ja kriisisuuntautunut sairaanhoitaja, ratkes nepsyvalmentaja ja lyhytterapeutti joka opiskelee tällä hetkellä psykoterapeutiksi. Nuorten kanssa on vahvaa kokemusta mm. mielialahäiriöpoliklinikalta ja opiskelijaterveydenhuollosta. Nuorten aikuisten mielenterveysasiat ovat lähellä Minnan sydäntä. Vapaa-aikana hänet löytää lenkkipolulta Repan kanssa.

Erika, eläinrakas kissojen ja rescuekoiran emäntä. Erika on psykiatrinen sairaanhoitaja, lyhytterapeutti, seksuaalineuvoja ja työnohjaaja eli vahva ammattilainen. Työkokemusta löytyy ravintola-alalta akuuttipsykiatrialle. Viimeisimpänä Erika on työskennellyt mm. nuorten päiväsairaalassa ja sosiaali- ja kriisipäivystyksessä. Erika on positiivinen, juttelevainen ammattilainen, joka uskoo, että kaikella on tarkoituksensa.

Tiija, Kanta-Hämeen iloinen sote-ammattilainen, sairaanhoitaja ja EA-kouluttaja, sekä ammatillisen koulutuksen ammattilainen. Tiijalla on myös nepsy- sekä green care -tutkinnot ja hän on kasvatus- ja kuntoutuskoiraohjaaja, hengästyttävä lista osaamista siis! Tiija nauttii luonnosta, eläinten kanssa olemisesta ja hän on innovatiivinen ja utelias elämälle. Tiijan työparina toimii 5v labbisneiti Kerttu.