Nuotti-Valmennus

Kasvun kausia toteuttaa Kelan Nuotti-valmennusta Pirkanmaan alueella kahden valmentajan voimin.

" Kiitos äärettömästi kaikesta tuesta ja avusta. Sulle oli helppo puhua ja kertoa kipeimmistäkin asioista. Aina tapaamisen jälkeen oli paljon parempi fiilis ja sain sulta hyviä neuvoja/oivalluksia mukaan." (Nuottipalaute)

Kenelle?

Nuotti-valmennus on 16-29 vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen nuoren ammatillista kuntoutusta.

  •  jos sinulla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opintosi ovat vaarassa keskeytyä
  • Et ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta etkä vietä suunniteltua välivuotta
  • Toimintakykysi on heikentynyt niin, että tulevaisuutta tai työn/ opiskelun hakua on vaikea suunnitella
  • Suunta on hukassa ja tarvitsisit ammattilaisen rinnallesi tiiviiksi tueksi

Mitä tarkoittaa?

Nuotti-valmennuksessa saat henkilökohtaisen valmentajan, joka tapaa sinua viiden kuukauden aikana enintään 20 tunnin ajan. Palveluntuottajan voit valita Kelan haastattelussa. Kasvun kausilla Nuotti-valmentajina toimivat Reetta Salminen ja Marja Ala-Lahti. Tapaamiset voivat olla Rauhantilalla, kotonasi tai esim. kirjastossa tai kahvilassa. Osa tapaamisista voidaan toteuttaa myös etänä. Yhteyttä pidetään myös tapaamisten välillä esim. tekstiviesteillä. Nuottivalmennettavien kanssa on käyty myös metsäretkillä, luonnossa kävelyillä ja kirpputorikierroksilla tai urheilemassa. Keinot ovat monet ja kuntoutumiseen paljon reittejä.

Tavoitteena on, että Nuotti-valmennuksessa käydään läpi monipuolisesti elämäntilannettasi, taitojasi, vahvuuksiasi ja tulevaisuuttasi. Tehdään ja opetellaan yhdessä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Selvitetään yhdessä asioita, joihin tarvitset vastauksia. Nuotti-valmennuksen aikana saat vinkkejä ja intoa tulevaisuuden suunnitteluun, apua tämän hetkisten ongelmien tai haasteiden kanssa ja jonkun joka kuuntelee ja tukee sinua tiiviisti. Valmennus suunnitellaan aina yksilöllisesti sinulle sopivaksi.

Tavoitteena valmennuksessa on: 

  • Auttaa sinua hahmottamaan vahvuuksiasi ja voimavaroja elämän eri osa-alueilla
  • Auttaa harrastuksiin pääsemisessä, ihmisten seuraan hakeutumisessa, päivärytmin luomisessa
  • Hoitaa käytännön asioita yhdessä, jos niihin liittyy haasteita (esim. laskujen maksu, kaupassa käynti)
  • Auttaa hakemaan koulu- tai työpaikkoja, valmistautua haastatteluihin
  • Löytää elämästä hyviä ja merkityksellisiä asioita
  • Koota sinulle tarvittava palveluverkosto avuksesi

Miten Nuottiin pääsee? 

Nuotti-valmennusta haetaan Kelasta, josta voi myös toivoa haluamaansa palveluntuottajaa.  Nuotti-valmennukseen ei tarvita lääkärinlausuntoja eikä hakemuksia. Nuori itse voi ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205. Viranomaislinjan kautta esimerkiksi Ohjaamo tai aikuissosiaalityö voi ilmoittaa nuoren mukaan.

Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen. Lisäksi asiantuntija keskustelee nuoren kanssa mahdollisista palveluntuottajista. Voit toivoa valmentajaksi Kasvun kausia.

Kasvun kausien nuottivalmentajat :

Reetta:

Olen koulutukseltani sosiaalityöntekijä, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja ehtinyt aikanaan opiskella myös ympäristösuunnittelijaksi. Lisäkoulutuksia löytyy jos sun jonkinlaisia viimeisimpänä psykofyysisestä psykoterapiasta, kehollisuudesta yms (tarkempi listaus löytyy esittelysivultani). Olen Kasvun kausien perustaja. Sosiaalityön ja ihmisalan kokemusta minulla on noin 10 vuotta, josta melko pitkä pätkä jo nuorten kanssa työskennellen. Tykkään auttaa nuoria monenlaisissa elämäntilanteissa. Spesiaaliosaamisen alueitani ovat erityisesti: erityisherkkyys, psykofyysinen oireilu, traumat, masennus, ujous ja yksinäisyys, tunneteemat ja kehollisuus. Valmentajana olen erityisen läsnäoleva, kuunteleva. Vapaa-aika kuluu erilaisissa yhteisöllisissä tapahtumissa ja leireillä, juosten ja joogaten, lukien luonnossa oleillen.Marja: 

Olen koulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja ja nepsy-valmentaja. Olen työskennellyt päihde-, mielenterveys- ja lastensuojelutyössä viimeiset kymmenen vuotta. Omaan laajan kokemuksen eri yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja autan mielellään hakemaan oikeita palveluita ja arjen asioissa. Työskentelyotteeni on asiakkaan tarpeista lähtevää, rauhallista ja vaihtoehtoja etsivää. Vapaa-ajallani luen, liikun luonnossa ja käyn leffoissa, teatterissa ja tapaan ystäviä.