Asiakkaiden kokemuksia

Nuottivalmennus palautteita:

"Nuottivalmennus ylitti odotukseni. Jatkosuunnitelmat ovat selkiytyneet merkittävästi."

" Ajoitus ei olisi voinut olla enempää tarkempi jatkoni ja hyvinvointini kannalta. Hyödyllisyys riippui myös minusta mutta Reetta oli minulle valmentajana juuri oikea joka osasi tukea taikka rohkaista kun sitä tarvitsi. Sain apua yleiseen hyvinvointiin, omatunnon ja arvon kasvattamiseen, itseeni luottamisen suhteen. Sain apua rauhoittumiseen ja rentoutumiseen sekä käytännön asioissa, kuten opiskeluun ja asumiseen liittyen. Jos haluaa, että elämä tai itse kokee muutoksen parempaan ei tarvitse paljoa. Ainoastaan itse sitoutua ja luottaa Reetan ohjaamaan paattiin. Vaikka suunnitelma tai reittikin muuttuisi matkan aikana useaan kertaan, Reetta pitää aina huolen, että päästään perille asti hymy huulilla <3"

" Epämääräiset suunnitelmat konkretisoituivat nopeasti eli asiat etenivät heti teko-vaiheessa. Sain apua pyytämiini asioihin tehokkaasti. Reetta oli helposti lähestyttävä ja samalla tehokas eli tuntuu että asioita käsiteltiin lempeästi mutta myös tarkoitusperäisesti."

" Koin Nuottivalmennuksen erittäin hyödylliseksi omaan tilanteeseen ja omien tavoitteiden selkeyttämiseen. Pidin ohjaajan tavasta haastaa omia käsitteitäni sekä keskeyttää oikeassa kohtaa, kun ajauduin sivuraiteille aiheesta. Tulevaisuuden näkymät avautuivat ja sain uusia ajatuksia. Olet tuonut paljon rikkautta näinä kahtena kautena. Kiitos sinnikkyydestä, kärsivällisyydestä sekä turvallisesta ympäristöstä."

" Koin valmennuksen olevan oikea-aikainen ja sain paljon apua ja tukea. Toimintakykyni on parantunut hieman ja olen löytänyt keinoja olla armollisempi itseäni kohtaan. Kiitos äärettömästi kaikesta tuesta ja avusta. Sulle oli helppo puhua ja kertoa kipeimmistäkin asioista. Aina tapaamisen jälkeen oli paljon parempi fiilis ja sain sulta hyviä neuvoja/oivalluksia mukaan."

"  Hyödyin mielestäni Nuotista erittäin paljon. Sain apuja ensinnäkin menneestä irtipääsyyn. Mahdollisuuksien löytämiseen, muiden tukipalvelujen löytämiseen. Apu käytännön asioissa kuten paperitöiden hoitamisessa oli arvostettua, mutta laittaisin sen ehkä vastauksen ensimmäisen osan alle, sain luotua etäisyyttä niihin kokemuksiin jotka olivat saaneet minut välttelemään asioitteni hoitamista. Varmaankin elämääni eniten vaikuttanut asia oli nykyhetkessä kiinni pysymisen oppiminen. Olet auttanut minua valtavasti. Kiitos kaikesta vielä kerran." 


Terapiapalautteita:

"Olen saanut terapiasta merkittävästi apua elämääni; kyennyt hahmottamaan itseni ja tarpeeni suhteessa elämäntilanteeseeni ja kyennyt tekemään vaikeita ratkaisuja kohti parempaa elämää. Lyhytterapia toimi minulle erinomaisesti; minulla oli jo valmiiksi hyvät valmiudet käsitellä ongelmiani, mutta tilanne vaati nopeita ratkaisuja. Tässä kohtaa esim. pitkäkestoinen psykoterapia ei tuntunut hyvältä ratkaisulta. Reetta on lämmin ja empaattinen. Jämäkkä, joka pysäyttää vuodatukseni ja osaa rauhoittaa. Huumorintajua löytyy. Hän osaa taitavasti ja ammattimaisesti kysyä tarkentavia kysymyksiä juuri niissä kohdissa, kun on ollut tarpeen oman tilanteeni hahmottamiseksi. Voin varauksetta suositella Reettaa lyhytterapeuttina. Vastaisuudessa, jos kaipaan apua omassa elämässäni, otan häneen yhteyttä uudelleen. "

"Koin täysin tulleeni arvostetuksi, ymmärretyksi ja kuulluksi. Koin täysin voivani jakaa epävarmuuteni ja todelliset ongelmani. Sain todellakin kannustusta ajatella uudella tavalla, joka vei minua eteenpäin. Erityisesti ensimmäisten kertojen kirjalliset tehtävät laajensivat ymmärrystäni sisäisestä äänestäni ja sen julmuudesta. Tehtävien tekemisen myötä opin huomaamaan kriittisen äänen ja välillä jopa
vaikuttamaan asioiden kulkuun eri tavoin. Pienin askelin kohti muutosta.Vaikka aluksi tuntui, etten kyllä selviä, pikkuhiljaa palaset loksahtelivat paikoilleen ja terapian tarvekin muuttui matkan aikana."

"Koin viiden kerran terapiasta aivan mieletöntä hyötyä. Yhtäkkiä ei enää tuntunut jatkuvaa painoa rinnassa, eikä valtavaa ahdistusta. Nyt on helpompi hengittää ja saan pidettyä ahdistuksen kurissa. Mielikuvaharjoituksia olen edelleen jatkanut ja ne auttavat päivittäisessä elämässä. Terapeuttina Reetta on läsnä, lämmin ja tarvittaessa osaa haastaa. Koin monia ahaa-elämyksiä, joita minun olisi pitänyt kokea jo vuosia sitten. Nyt on hyvä olla."

"Reetan kanssa työskentely on ollut palkitsevaa ja kasvattanut luottamustani muihin ihmisiin. Terapeuttina hän on kohdannut minut aina aidosti, tuomitsematta ja ymmärtäväisesti. Hän on sopivan jämäkkä, jotta pysytään asiassa ja opettaa omien rajojen tunnistamisesta myös oman presenssinsä kautta. Olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti Reetan lyhytterapiassa noin vuoden ajan ja koen terapian olleen merkittävässä roolissa matkallani oppia hyväksymään itseni ja tunnistamaan rajani. Reetalla on hyvä ymmärrys kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hän soveltaa tätä työssään rennolla otteella."

" Tiedätkö oon sulle tosi kiitollinen, ja itselleni että oikeesti sain päätettyä. On tosi varma olo tästä, ihanaa kun ei epäilytä enää yhtään."

" Oli hyödyllistä ja osasit hyvin löytää ne ydinasiat joihin oli hyvä kiinnittää huomiota. Sain hyvin palautettua vanhoja oppimiani asioita mieleeni. Lisäksi "kotitehtävät" oli hyvä lisä."

" Reetta on lempeä ja läsnäoleva terapeutti, sosiaalityöntekijä ja ihminen. Hänen ammattitaitoinen, monipuolisesta sosiaalialan kokemuksesta kertova työotteensa eli ihmisten mutkaton, lämmin ja avoin kohtaaminen tekee hänen kanssaan toimimisesta sekä turvallista että hyvin antoisaa. Reetan keskusteleva, aktiivinen ja jäsentelevä lähestymistapa auttaa avaamaan ja hahmottamaan vaikeita asioita paljon selkeämpinä kokonaisuuksina ja pukemaan niitä sanoiksi, jolloin ratkaisujenkin näkeminen on helpompaa!"

" Olen ollut nyt syksylläkin erittäin tyytyväinen meidän terapiatuokioihin ja olo on ihan erilainen kuin keväällä, kun aloitettiin. Pitkästä aikaa tunnen, että sisälläni on rauha. Kiitos"

" Olit terapeuttina hyvin läsnä ja tunnistit minulle tärkeät teemat. Pidin tavastasi esittää kysymyksiä ja ohjata keskustelua. Erityispisteet rohkeudesta kertoa oma näkemyksesi ja luottamuksesta omaan intuitioosi."

Kurssipalautteita:

"Tässä ryhmässä kiteytyi niin monet asiat. Sanaton olo siitä kuinka paljon tämä antoi. Loputtoman kiitollinen tästä teille. Valtava ero nyt viimeisen kerran ja ensimmäisen kerran välillä. Keho luontevampi, kevyempi. Häpeää vähemmän. Enemmän tilaa ja tietoisuutta. Tämä ryhmä teki maailmasta kevyemmän, hauskemman ja helpomman paikan olla, elää ja hengittää."

"Täällä on ollut turvallista, hauskaa ja kaiken kaikkiaan opettavaista. Oon oppinut kuuntelemaan kehoa ja myös kantamaan omia kokemuksia ja tunteita paremmin. Oon nähnyt, että voin olla juuri sellainen kuin oon, eikä mitään pahaa tapahdu. Jään kaipaamaan tällaista rutiinia elämässä. On ollut ihanaa leikkiä, tuntea, todistaa ja jakaa. Ohjaajilla mieletön kyky saada mut tuntemaan oloni tervetulleeksi ja merkitykselliseksi. Aion ehdottomasti jatkaa kehollisia harjoituksia ja kaikkea opittua! Vaikutukset arkeen on ollut suuret ja kaikki jää muhimaan vielä pitkäksi aikaa Jokaisen pitäisi saada mahdollisuus kokea tällaista!!" 

"Parasta oli oppimisen ilo. Aamulla tullessa oli huonot energiat, mutta päivän aikana fiilis muuttui tosi positiiviseksi. Kiitos."

" Eniten mieleen jäi hyvä ryhmähenki, opettajan rauhallisuus ja asiantuntevuus."

" Olen saanut lisää itsevarmuutta ja hyväksyntää itseäni ja elämän vastoinkäymisiä kohtaan. Aion jatkaa itseni kehittämistä. Kiitos kovasti Reetta kurssista. Oli ihanaa olla mukana <3"

"Unelmakartta! Todella ihana projekti <3. Myös yleinen kuulluksi tuleminen, ihmisten kohtaaminen, lämmin ilmapiiri."

"Reetta kannatteli ihanasti turvallista tilaa, jossa sai rentoutua ja pysähtyä itsen äärelle. Rentoutumiset ja harjoitukset nostattivat yllättäviäkin asioita itsestä esille. Tuntui niin tärkeältä saada pysähtyä niiden äärelle."